עמוד בית » פיתוח תוכנה » פיתוח אפליקציות

פיתוח אפליקציות

אפיון ופיתוח אפליקציות ייחודיות

למעלה מ-25 שנים, Web3D מובילים ומלווים את מיטב המוחות והרעיונות, למימוש החזון הטכנולוגי שלהם בארץ ובחו"ל. החברה מתמחה באפיון אפליקציות, עיצוב UI UX, ופיתוח אפליקציות לאייפון, לאנדרואיד, אפליקציות היברידיות, Win ועוד. תהליך פיתוח של אפליקציה, הינו ייחודי ובעל מאפייני עבודה שונים וייחודים מיתר הפרויקטים הנהוגים בענף הפיתוח. ראשית יש לבצע אפיון לאפליקציה להגדרת המטרה והמודל העסקי, לרוב שלב האפיון משולב עם שלב ה-UX לאפיון חווית משתמש נכונה – עד לקבלת תוצר של אבטיפוס חי שניתן לבחירה ומשחק. לאחר אישור האפיון מתבצע עיצוב UI ועיצוב כלל מסכי האפליקציה. בדרך כלל נפתח במקביל שלב הפיתוח המחולק לבניית ממשק הניהול, החלק האחורי והתקשורת מול מסד הנתונים והשרת. בתום השלמת העיצוב, יחל שלב פיתוח מסכי הפרונט על גבי שפת נייטיב או היברידית. בסוף תהליך הפיתוח, מתבצעים מספרי סבבי תיקונים, טרום סגירת האפליקציה הכוללים בדיקת והגדרת מעגלי האבטחה. לבסוף מתבצעת העלאה של האפליקציה לחנויות אפל או אנדרואיד לפי בחירת הלקוח. Web3D היא בית תוכנה מוביל למעלה מ-25 שנה בהם מסייעים לעורר רעיונות לחיים.

תוכנית ליווי לסטארט אפים תוכנית ליווי
לסטארט אפים
בניית אבטיפוס למערכות מורכבות בניית אבטיפוס
חי לאפליקציה
מעל 600 API ואינטגרציות מומחים באפיון
ועיצוב UI/UX
קורת גג אחת לכל פתרונות התוכנה קורת גג אחת
לכל פתרונות התוכנה
אפליקציות במכשירים ניידים

Web3D. אפליקציה, שפת טכנולוגיה כשפת אם.

לאורך השנים התפתחו טכנולוגיות שונות לפיתוח אפליקציות. כל טכנולוגיה מתאימה לסוג שונה של אפליקציה אשר לרוב נבדלת במטרה לשמה יועדה, תקציב הפיתוח, סוג התוכן המוצג או השימושים השונים שיבואו לידי ביטוי באפליקציה. בחירת הטכנולוגיה לפיתוח נעשית בשלב האפיון ותשפיע על מבנה המסכים או האינטגרציות בשלב הפיתוח. בחירה לא נכונה של שפת הפיתוח (טכנולוגיה), תשפיע על חווית המשתמש, אופן השימוש באפליקציה, אורך הפיתוח, תקציב הפיתוח ולבסוף על עתידה – כמות ההורדות, וההסרות מהחנות. רוב האפליקציות מחולקות ל-2 משפחות (קטגוריות): אפליקציות Native, ואפליקציות היברידיות.

אפליקציות Native

בפשטות, אפליקציית נייטיב (Native) מפותחת בשפת קוד ספציפית התואמת באופן מדויק את הקוד של מערכת ההפעלה של המכשיר, ובפרט iOS למכשירי אפל ו-Android OS למכשירי אנדרואיד. אפליקציית הכתובה באנדרואיד, תהיה זמינה רק בחנות של Google Play ולא בחנות של אפל, והיא ניתנת לשימוש רק במכשירים העובדים על מערכת הפעלה מסוג אנדרואיד, וכן להיפך, אפליקציה הכתובה ב-iOS תהיה זמינה רק בחנות של אפל, ולמכשירי אייפון. כל אפליקציה נכתבת בהתאם להנחיות ונהלי האבטחה של אותה מערכת הפעלה, לדוגמה iOS לרוב נכתבת ב-Swift או Objective-C בעוד שאנדרואיד משתמשים ב-Java. עבור פיתוח בשפת נייטיב לכלל מערכות ההפעלה, יתפצל שלב הפיתוח לשתי אפליקציות, למעשה הפיתוח הינו כפול על בסיס אותו אפיון ועיצוב. משלב תחילת הפיתוח – מתפצל התהליך (וכן התקציב גדל) לכל אפליקציה. השיקולים האם לפתח עבור שתי מערכות ההפעלה או רק אחת מהם, עולות בשלב האפיון ותלויות במדינת היעד של האפליקציה, תדירות השימוש במכשירי אייפון לעומת אנדרואיד באותה המדינה, אופן השימוש בכל מכשיר קצה לאותם שימושים שנועדה האפליקציה ועוד. ברוב הפרויקטים, פיתוח למערכת הפעלה של אייפון מהיר יותר, כי ניתן לצפות מראש לאיזה מכשירי קצה הוא מיועד. לעומת זאת, פיתוח על בסיס אנדרואיד הוא ארוך יותר ודורש יותר התאמות, כי במכשירי הקצה, העושים שימוש במערכת ההפעלה של אנדרואיד, המגוון רחב יותר. לצד זאת יש יותר גמישות בתהליך עצמו, כיאה למכשירי אנדרואיד. כמו כן, בשלב האחרון בפיתוח – העלאת האפליקציה לחנות קיימים גם הבדלים ניכרים. החנות של גוגל – לשפת אנדרואיד, מאפשרת העלאה של אפליקציה בתהליך קצר יחסית כ-24 שעות. ואילו בתהליך של אפל, ההעלאה לעיתים לוקח מספר שבועות וכוללת הרבה תכתובות מיילים והתאמות. דוגמאות לאפליקציות נייטיב: WhatsApp, Waze, Spotify.

אפליקציות היברידיות

אפליקציה היברידית כשמה כן היא – שילוב של קוד על בסיס שפות Web (HTML, CSS או קודי Java) בהתאמה לחנויות הנייטיב של מערכות ההפעלה. בכך למעשה מבצעת "עקיפה" והתאמה למערכות ההפעלה הייעודיות. האפליקציה פונה לשתי מערכות ההפעלה – ועל ידי כך פונה לכלל משתמשי המובייל. תהליך הפיתוח הינו זול יותר, שפת הקוד אחידה וממשק הניהול לעדכון הנתונים הינו אחיד. כתוצאה מכך, זמן הפיתוח הינו קצר יותר (מתאים להשקות מהירות), ועלויות התחזוקה והשינויים בעתיד פשוטים וזולים יותר.

יתרונות פיתוח אפליקציות נייטיב

  • מאפשר שימוש בכלים הייעודים של המכשיר: ניווט ומכשיר GPS, מצלמה, מיקרופון וכד'.
  • ביצועים טובים יותר.
  • לרוב UI/UX וחווית משתמש ואינטראקטיביות טובה יותר.
  • תמיכה מלאה מגוגל או אפל.
  • אבטחה גבוהה יותר – כלל האפליקציות עוברות בדיקה טרום העלייה לחנות.
  • מאפשר הפעלה ללא אינטרנט.

חסרונות בשימוש בשפת נייטיב

  • רמת מומחיות גבוהה יותר בשפת נייטיב – כל מתכנת חייב להכיר את סביבות העבודה של מערכות ההפעלה באופן מעמיק.
  • כל מתכנת ייעודי לשפת הקוד שלו.
  • זמן הפיתוח ארוך יותר.
  • עלויות פיתוח כפולות לכל שפה.
  • מצריך תחזוקה גבוהה יותר, כל עדכון ממערכת ההפעלה יצריך שינוי ועדכון האפליקציה.

פיתוח אפליקציות Flutter

אפליקציות פלאטר כתובות בשפת דארט, למעשה הינה ערכת פיתוח לאפליקציות בקוד פתוח שנוצרה על ידי גוגל עצמה, המאפשרת פיתוח גם עבור שתי מערכות ההפעלה באפליקציה אחת. על בסיס קוד אחד ניתן לבנות גם אפליקציות מובייל וגם דסקטופ.

תהליך עבודה בפיתוח אפליקציה

אפיון

אפיון UI UX

עיצוב

פיתוח

ניהול

אפיון ממשק משתמש UI UX

בדיקות + QA

אפיון ממשק משתמש UI

העלאה לחנות גוגל/אפל

אפיון UI UX GUi

בנייה אסטרטגית ועלייה לאוויר

חוויית משתמש UX

בואו נדבר על פיתוח אפליקציות.
הקפה עלינו. ללא התחייבות.

ליצירת קשר








    הקפה עלינו

    השאירו הודעה
    שיחת ווצאפ שיחת טלפון