פוסט פרודקשן הינו התהליך הטכני והאחרון המגיע בתום ימי הצילום והפקת כל חומרי הגלם – סצנות של סרט, צילום קטעי וידאו, הקלטות סאונד ואפילו צילומי סטילס. תהליך זה 'תופר' את כל ההפקה לכלל סרט אחד מוגמר. תהליך פוסט פרודקשן כולל עריכה, תיקוני צבע, הלבשת אפקטים ויזואליים, עריכת סאונד, עריכת קריינות, והוצאת הסרט לפורמטים שונים.
מה כולל תהליך פוסט פרודקשן?
לאחר דגימת החומר הרלוונטי והמתאים ביותר ע"י העורכים, מבוצעת עריכה ראשונית – יצירה של סדר הופעת הדברים בסרט, בניית העלילה הכנת השלד כולל כל מרכיבי הסרט. מכאן לוקחים אנשי הפוסט פרודקשן את הסרט המלא אך לא מלוטש, ומתקנים כל מה שלא ניתן היה לעשות תוך כדי הצילומים:
- הלבשת תוספות שלא היו קיימות בצילומים כגון אפקטים מיוחדים שלא ניתן לבצע במציאות, הוספת פריטים או דמויות שלא היו על סט הצילומים. כמו כן, שותלים תוספות סאונד שלא נשמעו בעת הצילום: פיצוץ עז, טריקת דלת, רעש מטוס וכו'.
- ניקוי וגריעה של אלמנטים הפוגעים באיכות הסרט לדוגמא: מחיקת מטוס שטס בשמיים בעת צילום סרט שעוסק בימי הביניים או רכב ברקע שנכנס לפריים. אם לא ניתן לטפל בזה בעריכה ע"י שימוש בזוויות צילום אחרות, אנשי הפוסט יוציאו את התמונה מהפריים כך שהצופים לא יחושו שנעשתה כאן התערבות בחדר העריכה.
- אנשי הפוסט פרודקשן אחראים על תוספות כגון אנימציות מיוחדות, ציור, דמויות בתלת מימד ועוד.
- הטמעת הפסקול המלווה את הסרט נעשה בשלב הפוסט פרודקשן. אנשי הפוסט יתאימו את איכות הקול לסרט, את המוזיקה הכללית שתתאים לו ומידת הצורך – גם ידאגו ליצירת סאונד מקורי עבור הסרט.
- אנשי הפוסט אחראים גם על השלמת קטעי דיבור שלא נשמעו היטב במהלך הצילומים או שלא הוכנסו לדוגמא: קטעי קריינות ו-'מחשבות' של הדמות.
בסופו של תהליך אנשי הפוסט פרודקשן עורכים סופית את הסרט ומוציאם אותו בפורמטים השונים בהתאם לדרכי הפצתו.
את תהליך פוסט פרודקשן חשוב שיעשה צוות מקצועי שכל אחד מומחה בתחומו (עריכת אפקטים, עריכת סאונד, אנימציות) שכן עבודה לא מקצועית עלולה להוריד לטמיון השקעה רבה בימי צילום ושעות עריכה.
התשובה שלך תסייע לנו כן לא